اكلات طرقها بسيطة
فراخ بالباشاميل..
المقادير : مقدار من الفراخ المسلوقه او الناضجه بأى طرييييييقه وتقطع ترنشات
بشامايل تخين مطبوخ بالشربه واللبن بدون بيض
كمية من الجبنه الرونى المبشوره وترنشات جبنه رومى ( بلاش جبنه علشان اكل معاكم )
الطريقه : تدهنى البايركس بالسمن وتحطى نصف كمية الباشاميل وعليها ترنشات الفراخ وترنشات الجبنه الرومى وعليهم باقى الباشاميل وترشى الجبنه المبشورة على الوش
وتخليها فى الفرن سخن حتى تنضج
واوعى تنسيها
السويسرول ( الحلو )
المقادير: 4 بيضات , 3 معالق سكر بودره كبيره , 2.5 معالق كبيره دقيق , فانيليا , 3 معالق مربى , معلقه زبده , معلقه واحده ماء ساخن , ورق زبده
الطريقه :
اضربى البيض كويس وحطى عليه السكر حبه حبه لغايهما العجينه تبقى سميكه
واضيفى الدقيق بالتدريج برضو مع استمرار التقليب..فى حركه دائرية
يضاف الزبد والماء الساخن والفانيليا
تفرد العجينه على الصينيه المغطاه بورق الزبدة المدهون فوقه وتحته
تتحط فى فرن متوسط الحراراه لمده 10 دقايق
تجهزى ورقه زبده مرشوش عليها سكر بودره وتقلبى عليها العجينه ( براحه علشان عرفاكى هتوقعيها)
تفردى عليها المربى الدافئه وتلفيها بسرعه وتسيبيها تبرد وتقطع
الصنف دة بقى حلو جدا بس اسمع غريب شويه
... الصنف إسمه قشطلطيطة ...
...كباية رز تحطيها فى الماية حوالى ساعة وبعدين تضربيها فى الخلاط
وتحطِ سكر وعليه لبن وتحطيه ربع ساعة على النار..
...بعد كده تجيبِ بقسماط وتدشدشيه
...بعد كده تجيبِ صنية وتحطِ الرز باللبن عليه إللى عملتيه
وتحطِ فوقيه البقسماط إللى دشدشتيه
وبعدين تحطيه فى الفرن لمدة تلت ساعة...
تكونِ عاملة شربات وبعد ميطلع من الفرن تحطِ عليه الشربات..
بس طبعا لازم الشربات يكون بارد والقشطلطيطة سخنة..
أو العكس عشان متعجنش منك..
وبالهنا والشفا
اى اعراض جانبيه انا مليش دعوه بيها
هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه[/size]